наша школа

наша школа

неділю, 15 грудня 2013 р.

"Ковчег" надії та добра


11 грудня 12 членів учнівського парламенту відвідали адаптаційний центр для інвалідів (вони себе називають «Спільнота «Лярш-Ковчег»). Нам розповіли про їх розпорядок дня, про те, чим вони займаються у майстернях. Усі ми познайомились, кожен розповів про себе. Ми подивились на ті вироби, що роблять ці інваліди. Вони були гарні та акуратні. Усі ці люди, що ми побачили у «Ковчегу», дуже щирі та добрі. Вони весь час до нас посміхались, але й дуже соромились про себе розповідати. Вони всі, і своїх, і тих, хто приходить, називають друзями. Так і кажуть: «Друзі», «Покличте друзів з майстерні». Ми були дуже зворушені. Навіть льози набігали на очі.
Нам розповіли, що сюди можна приходити волонтерами (постійно, крім серпня, коли у спільноті канікули), займатись з друзями, спілкуватись. Для цих людей дуже важливі спілкування і допомога. Їх потрібно адаптувати до суспільства. Саме цим і займаються в цьому центрі. Їх вчать певної майстерності, вчать готувати їжу (там є кухня, і ми принесли багато круп, десь 20 кг, вони самі варять, миють посуд).
Ми плануємо ще сходити в «Ковчег», можливо, на Миколая, адже нас дуже зворушила їх відвертість, щирість, доброта. Але дуже шкода, що вони самостійно не можуть жити в суспільстві.
А Даша Грицевич сказала, що обов’язково стане волонтером у спільноті. Може, й ще хтось з вас готовий до цього?
А домовились про цю зустріч Мацюк О.В., шкільний психолог, та Бойко І.М., координатор учнівського парламенту.
Фалалєєва Тетяна, 8-А





Немає коментарів:

Дописати коментар