наша школа

наша школа

середа, 4 грудня 2013 р.

Фестиваль толерантності


14 листопада з нагоди Всесвітнього дня толерантності у нашій школі відбувся фестиваль толерантності. В ньому брали участь учні 6-8 класів.              Учні представляли  культури тих народів, що споконвіку пліч-о-пліч жили у нашому чудовому місті.                Учні 6-А класу представляли польську культуру, розповіли про країну , звичаї поляків, затанцювали танець.     А які ж смаколики приготували! Чудовий солодкий пиріг!          
              Учні 6-Б класу показали традиції українців. Савечка Христина заспівала пісню, акомпануючи собі на бандурі, а інші учні читали вірші. Шестикласники приготували традиційну українську їжу – вареники --  і дали на пробу суддям.
Учні 7-А класу заспівали пісню, коротко розповіли про Угорщину. Після виступу семикласники дали спробувати суддям національну їжу угорців. Учні 7-Б класу приготували їжу та розповіли нам про Вірменію. Вони всім класом заспівали ліричну вірменську пісню.
Учні 8-А класу поставили дуже цікаву сценку. Ведуча розповіла,  яким чином  євреї з’явились на Україні та у Львові зокрема, про долю євреїв під час 2 світової війни. У міні-виставі сім’я євреїв смакує національні страви та розповідає історію синагоги «Золота Роза».  А ще восьмикласники станцювали танець, та, як усі учні, приготували страви єврейської кухні: фаршировану картоплю та оселедець під шубою.
А от учні 8-Б класу чомусь ігнорували фестиваль… Прикро.
Після усіх виступів директор школи Ольга Василівна подякувала усім, сказала зауваження. Дякуємо їй за слова!
З цього фестивалю я зробила висновки: треба бути толерантним до всіх, незалежно, хто ці люди, в якого Бога вони вірять, якої вони національності, які їх звичаї та традиції. Давайте  будемо толерантними до усіх!
Дьоміна Анастасія, 6-А кл.
Підсумки виступів на фестивалі толерантності.
6-А клас нагороджено грамотою «За професійне виконання польського танцю»
6-Б клас – «За краще виконання української пісні»
7-А клас – «За масове виконання вірменської пісні»
7-Б клас – «За вдало підібрані угорські костюми»
8-А клас «За краще представлення єврейської культури як складової культури Львова»






Немає коментарів:

Дописати коментар