наша школа

наша школа

неділя, 15 грудня 2013 р.

Світ моїх захоплень








9 грудня в нашій школі відбувся традиційний конкурс-виставка колекцій «Світ моїх захоплень». Цього року у виставці взяло участь 15 учнів. Було представлено традиційні колекції: карточки, що зображують героїв мультфільмів, коміксів тощо (Пасічник Артем, 4-А, Зигмунт Богдан, 6-А), наклейки (Новікова Діана, 5-А, Падковська Адріана, 6-А, Терналь Олена, 5-А). Були і менш розповсюджені колекції. Так Паховчишин Діана та Гулик Христина, 5-Б, представили на суд глядачів колекцію біжутерії. І хоча вона була не дуже велика, але дівчата із захопленням розповідали про експонати.
Цього року, на подив, було представлено аж 4 колекції монет. Конореба Настя, 5-А, назбирала 21 старовинну монету. Монети та банкноти різних країн збирає й Копитко Юлія, 7-А. Костів Андрій, учень 5-Б класу, продовжує збирати гроші (монети та банкноти) різних часів та країн, які почав збирати ще його батько, а потім брат Маркіян. Найкращою виявилась нумізматична (саме так!) колекція Дунця Віктора (6-Б): вона розкладена в спеціальні альбоми, систематизована, всі монети підписані. Як розповів Вітя, колекцію почав збирати ще його батько. Серед експонатів є унікальні монети, зокрема монета 1715 року! Колекціонує монети й Савинська Ксенія, 6-Б. Крім того, захоплюють її і гарні тематичні магніти на холодильник, які вона й принесла на виставку.
Незвичайною видалась журі та глядачам колекція Струсінської Діани, 6-Б. Вона зібрала 2 карти України з магнітиків «Растішка». Як розповіла Діана, з’їсти «Растішок» довелось дуже багато, адже багато магнітів повторювалось. Але вона дівчина наполеглива, і карти прикрашають тепер її колекцію!
Дуже пізнавальною є колекція Мороз Ані (7-А), адже вона колекціонує журнали «100 відомих людей світу». Вона зібрала (і прочитала!) вже 100 журналів!
Вперше було представлено колекцію радіодеталей. Юра Даніловський, 8-А, за його словами, не тільки збирає деталі, але й виготовляє з них різні прилади. Дещо він зібрав прямо на очах присутніх. Це дещо блимало вогнями.
Деякі колекціонери вразили своєю наполегливістю. Так Пасічник Артем зібрав 302 картки із зображеннями героїв коміксів, а Падковська Адріана – 275 наклейок!
Журі вирішило нагородити грамотами за участь всіх колекціонерів, а відзначені найцікавіші колекції – спеціальними грамотами. 
Савинська Ксенія, 6-Б, нагороджується грамотою «За гарне естетичне оформлення колекції»
Дунець Віктор, 6-Б, -- «За найбільш впорядковану колекцію»
Струсінська Діана, 6-Б, -- «За наполегливість у колекціонуванні»
Костів Андрій, 5-Б, -- «За великий об’єм колекції»
Мороз Анна, 7-А, -- «За наукову колекцію»
Даніловський Юрій, 8-А, -- «За технічну колекцію»
Пасічник Артем, 4-А, -- «За наполегливість у зібранні колекції».
Дякуємо всім учасникам.
До наступного року!



Немає коментарів:

Дописати коментар