наша школа

наша школа

неділя, 8 грудня 2013 р.

Турнір з шахів у школі





Королева загинула… Кінь та офіцер лежалі вбиті… Дві тури були зруйновані пішаками. .. Здогадались, про що йде мова7 А мова йде про шкільний шаховий турнір. 3 грудня в нашій школі відбувся турнір з шахів. Змагалось 17 учнів 6-9 класів. Турнір відбувався за швейцарською системою оцінювання, тобто учасники мали зіграти  певну кількість партій з супротивниками. Всього у нас було 9 турів. Це було дуже цікаво та захопливо.
Головним суддею у нас була Любов Степанівна Полуліх, вона є суддею республіканського рівня, вона навіть їздить за кордон судити міжнародні шахові турніри. Також судив шахістів і Ігор Євгенович Ошуст. А головою оргкомітету була Ірина Миколаївна.
Турнір проходив дуже цікаво. Хоча деякі гравці грали дуже довго. Тоді головний судд обмжував їх у часі. Часу давали 3 хвилини. Той гравець,  якого закінчувався час, а він так і не встигав завершити партію, програвав. Це була дуже запекла боротьба! Турнір тривав 3 години. Деякі гравці, втративши віру у свої сили та надію на виграш, покинули турнір достроково, не зігравши всі партії.
Зрештою, переможцем став Палагнюк Артур, учень 8-Б ласу.
Отже, переможцями стали
Серед хлопців
І місце посів Палагнюк Артур, 8-Б
ІІ місце розділили Дунець Віктор, 6-Б, та Рудько Юрій, 8-А
ІІІ місце – Ковалишин Артур,8-А, та Вебер Арвид,9-Б
Серед дівчат
І місце – Корабльова Анна, 5-А
Переможці отримали справжні призи: хлопці шахи, а Аня – ведмедика.
Я також брав участь у турнірі з шахів. Я посів 7 місце. Мені було ,як і всім, дуже цікаво. Я сподіваюсь, що на наступний рік також посяду призове місце.
Бажаю усім за рік вдосконалити свою шахову майстерність, прийти на наступний рік на турнір та посісти І місце.
Грицків Ростислав, 6-А
До речі, дуже приємно відзначити, що двоє учасників, порівняно з минулим роком, втримали свої позиції: це Палагнюк Артур (І місце) та Дунець Віктор (ІІ місце). Молодці! Так тримати!
І.М..


Немає коментарів:

Дописати коментар