наша школа

наша школа

понеділок, 7 січня 2013 р.

Фестиваль толерантності


16 листопада в нашій школі в рамках тижня толерантності відбувся Фестиваль толерантності. В ньому були задіяні учні 6-8 класів. Кожен клас представляв культуру одного з народів, що здавна живуть у Львові: поляків (6-А), чехів (6-Б), росіян (7-А), німців (7-Б), вірменів (8-А), євреїв (8-Б).
Учасники повинні були підготувати номер художньої самодіяльності, костюм та страву даного народу. Найвищу оцінку журі заслужити учні 7-А та 6-А класів. Семикласники не тільки виконали сценку, заспівали “Во поле береза стояла”, запросили” до виступу скоморохів, але й пригостили журі власноруч зліпленими пельменями.
6-А клас вразив масовістю: на сцену вийшла майже половина класу. Учні заспівали польською мовою гімн Польщі та почастували журі пампухами, які навчились пекти за старовинним польським рецептом.
Учні 6-Б класу обмежились костюмом та смаколиками: журі смакувало смажений сир та чеські бутерброди.
З розповіді учнів 8-Б класу присутні дізнались дуже багато цікавого про єврейську культуру та кухню. Власне, од євреїв до трудового єврейського люду перейшов звичай подавати кожному за столом окремц тарілку, а згодом це передалось і на села, де раніше традиційно їли зі спільних мисок. Заміжні єврейки носили перуки, а власне волосся стригли: вважалось, що жінці ніколи дбати про власну зачіску. Про те, що євреї не їли свинину, знають всі. Ще заборонялось їсти м'ясо худобини, яку роздер хижий звір. Не годилось їсти й м'ясо хижаків, бо воно має недобрий вплив на людину. Рибу їли лише лускову з плавниками. І головне правило: “Не давай вогню, поки не посолиш”.
Багато пізнавального було на фестивалі. Результати ж такі:
І місце розділили 6-А та 7-А класи.
ІІ місце посів 6-Б клас
ІІІ місце — 8-Б клас.





Немає коментарів:

Дописати коментар