наша школа

наша школа

понеділок, 7 січня 2013 р.

Виставка учнівських колекцій



Вже традиційною у нашій школі стала виставка-огляд учнівських колекцій «Світ моїх захоплень». Що тільки не колекціонують наші учні. Це і наклейки, і марки, і тематичні картки, і монети, і моделі машин, кораблів тощо. Це, так би мовити, традиційні колекції. Є й унікальні захоплення. Так Аня Корабльова з 5-А кл. колекціонує головоломки. Чого тільки нема серед її експонатів: і кубики Рубіка (звичайні, а також на 25 та 39 квадратів), і металеві конструкції, і дерев’яні головоломки. Все це розвиває логічне мислення, виробляє терплячість, посидючість. Одним словом, дуже корисне захоплення. Вперше на виставку було принесено камені, напівдорогоцінні та для декоративно-ужиткових виробів. Їх колекціонують Зубик Іра та Глушко Ярина, учениці 5-А класу. А ще ми побачили гроші (євро), які спочатку прийняли за справжні. «Ого!» -- думав кожен, хто бачив величезну купу цієї валюти. Але потім, придивившись, глядачі помічали, що це усього лиш паперові забавки. Але враження було незабутнє. І належить цей «скарб» Ярині Глушко.
Трохи докладніше познайомимо читачів з колекціями.
Аня Мороз (6-А) колекціонує мушлі. 4 роки тому її увагу привернули ці яскраві та святкові спогади про морський відпочинок. Бажаючи мати змогу постійно згадувати про море, вона й почала збирати мушлі. Їх у неї налічується 40. І всі різні.
Топилко Анжела (6-А) колекціонує статуетки вже 6 років.
Зигмунт Павло (5-А) вже 2 роки захоплено колекціонує карточки «Черепашки нінзя». У його колекції вже 120 карточок.
Мудрий Микола (5-А) захоплюється людиною-павуком. У його колекції біля тисячі карточок з цим персонажем коміксів. Крім того, він колекціонує й марки. Окрасою його колекції є марки із зображенням котів. А ще його приваблюють наклейки.
Дуже цікава колекція у Вайди Іллі (5-А). До неї увійшли диски із записами його виступів на різних заходах. Таких дисків у нього вже аж 5!
Корабльова Анна (5-А) представила вже згадану колекцію головоломок. Крім того, вона збирає й наклейки. Тематика їх суто дівчача: ляльки Барбі, квіти, сердечка.
Цікаво розповів про свою колекцію монет Дунець Віктор (5-А). Він з любов’ю показував старі австрійські, німецькі та польські монети, радянську монету 1936 року, інші гроші.
Колекція монет і у Кохайкевича Даниїла (7-А). Вона у нього більш систематизована, ніж у Віті: кожна монетка знаходиться у своїй кишенці, вони всі підписані. Є й паперові гроші. Крім того, данік колекціонує моделі. Минулого року він порадував нас моделями машинок, а в цьому році приніс моделі вітрильників.
Таня Фалалєєва (7-А) захоплюється малюванням. Вона презентувала свою колекцію журналів «Веселий художник». Також вона принесла і власні малюнки, створені під керівництвом статей журналу.
Зубик Іра колекціонує камені вже 2 роки. Вона привозить іх звідусіль: з Криму, Одеси, інших міст.
Сідельникова Діана (5-А), як і більшість дівчат, колекціонує наклейки (Барбі, квіти).
Свою колекцію принесла і Ірина Миколаївна. Це ляльки «Дами епохи».
Журі та глядачі одностайно визнали, що найбільш корисною та пізнавальною є колекція головоломок Корабльової Ані.
Найбільш активну участь у виставці взяли учні 5-А класу. Також виявили бажання поділитись своїми захопленнями учні 5-Б, 6-А та 7-А класів. Шкода, що не всі колекціонери нашої школи захотіли похвалитись своїми колекціями.
Милувались колекціями та брали інтерв’ю
Даніловський Юра та Станицька Аня, 7-А





Немає коментарів:

Дописати коментар