наша школа

наша школа

понеділок, 7 січня 2013 р.

Відьомське свято хеловін


Кілька років тому до нас прийшло ненаше свято — хеловін, тобто день всіх святих. Він відмічається в ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Хеловін - це свято нечистої сили. Прийшло до нас із Америки і Канади. Зараз стає все більш популярним у країнах Європи, а зокрема і в Україні. Саме свято походить від кельтів, які колись святкували Новий рік 1 листопада.
Вважалося, що 31 жовтня мертві повертаються на землю, щоб оцінити справи своїх живих нащадків. Це був день, коли злі сили могли прийти у наш світ і наробити злого: домовики стукають у вікна і двері, відьми літають на мітлі по небу, чорти всіх лякають. Саме тому і придумали гарбуз у середині із свічкою, щоб їх відлякувати. Ще на пороги ставили їжу, щоб не злити нечисту силу. Потім це еволюційно перейшло в пригощання дітей цукерками. Одним із головних атрибутів свята є "світильник Джека" у вигляді голови з вирізаного гарбуза і запаленої свічки всередині.  За легендою, Джек обдурив Диявола, звідси й з'явилась традиція на Хеловін вирізати із гарбуза страшну пику і запалювати всередині нього свічки.
І в нашій школі теж відсвяткували хеловін. Був конкурс на кращий костюм, на кращого гарбуза, конкурс стіннівок. Але родзинкою свята традиційно в нашій школі є хеловінський квест. Цього року він видався особливо моторошним: учасникам пропонувалось виловлювати ротиком монетки з миски з тарганами (несправжніми) та рибками (справжніми); їсти бите скло, хробаків та живих рибок (ха-ха-ха!); добувати ключі від форту Буайяр, робити мумію з товариша за допомогою туалетного паперу тощо. Було дуже страшно (у-у-у!), але весело. І це завдяки ведучім-організаторам: Ущук Юлі, Станицькій Ані, Пігарєвій Олені, Ганусик Насті, Шмагалі Оксані, Труш Адріяні, Лаврись Марії.
А результати конкурсу такі.
Переможці конкурсу на кращий хеловінський костюм:
І місце: Кохайкевич Даниїл, 7-А
Копитко Юлія, 6-А
ІІ місце: Мороз Анна, 6-А
Лисишин Анжеліка, 5-Б
Савечка Христина, 5-Б
ІІІ місце: Головатий Данило, 5-А
Труш Адріяна, 7-А
Савинська Ксенія, 5-Б
Кавійчик Марта, 5-Б
Мудрий Микола, 5-А
Конкурс на кращого хеловінського гарбуза:
І місце: Лисишин Анжеліка, 5-Б
Станицька Анна, Ганусик Анастасія, 7-А
ІІ місце: Вайда Ілля, 5-А
Савинська Ксенія, 5-Б
Конкурс на кращу хеловінську стіннівку:
І місце: Пігарєва Олена, 8-Б
Кохайкевич Даниїл, 7-А
Хеловінський квест:
І місце — команда 6-Б
ІІ місце — команда 5-Б
ІІІ місце — команда 5-А
ІV місце — команда 6-А



Немає коментарів:

Дописати коментар