наша школа

наша школа

понеділок, 7 січня 2013 р.

Свято хліба в школі


11 жовтня в нашій школі відбулось традиційне свято хліба під девізом «Хліб – всьому голова». В цей день, за традицією, старші учні підготували для п’ятикласників пізнавальну розповідь про історію хліба, провели пізнавальну  вікторину та веселі й мудрі ігри, пов’язані з хлібом. Учні не тільки дізнались, коли і в якій формі з’явився перший хліб, але й пригадали складові хліба, прислів’я про хліб, скуштували різні сорти хліба та хлібобулочних виробів.  А найголовніше – учні зробили висновок про те, що треба цінувати хліб та поважати тих, хто його вирощує.
Це свято для 5 класів проводили члени парламенту Фалалєєва Таня, Рогожнікова Катя, Станицька Аня (7-А), Петришин Іра (9-А). Було визначено та нагороджено кращих знавців та поціновувачів хліба. Це Савечка Христина, Грицевич Дарія (5-Б), Почеква Орест, Вільчинська Марія (5-А). Учням сподобалось свято. Пропонуємо вам відгук п’ятикласника Дзюбана  Артура (5-Б) «Свято хліба було дуже веселим. Особливо сподобалось, як треба було рахувати бублики, і відчути на запах різні спеції. І ще було цікаво, бо ми дізнались, як хліб випікають та з чого. І з якої країни походить яка випічка. Учні 7-А класу прикрасили кабінет тим, що пов’язано з хлібом, пригощали нас різним хлібом, а ще показували за допомогою проектора багато цікавого про хліб. Ми зрозуміли, що хліб – всьому голова!»
Крім того, Парламент школи провів конкурс на кращий коровай. Учні подали на конкурс різноманітну випічку: вироби з дріжджового тіста, солодкі смаколики і навіть торт (хоча й не за темою, але смачно!). Дуже креативно виглядав коровай 9-Б класу – у вигляді цифри «9», а коровай 7-А класу, прикрашений квітами з марципану, нагадував віночок. Журі відмітило випічку 9-Б кл. за найбільш повне розкриття теми конкурсу, 7-А класу – за наслідування національних традицій, 8-Б та 9-А класів – за оригінальність смаку, 6-Б кл. за креативність, 5-Б кл. за вишуканість смаку.
А тепер про результати.
І місце посів 9-Б кл.
ІІ місце – 7-А та 8-Б кл.
ІІІ місце – 5-Б, 6-Б та 9-А кл.
Вітаємо переможців! Бажаємо, щоб завжди на столі був пухкий та смачний хліб!

 Ігри для учнів 5 класів
Переможці гри з 5-Б класу


Немає коментарів:

Дописати коментар