наша школа

наша школа

субота, 9 березня 2013 р.

Учні про мотивацію до навчання


Як вмотивувати учнів вчитись?
* Я вважаю, що дитина буде вчитись тоді, коли вона сама розуміє, що їй навчання дійсно потрібне. Якщо дитина не розуміє, що навчання їй потрібне, з неї не вийде нічого путнього. (Марін Віка, 7-А)
* Я думаю, що дитина має сама вчитись, а батьки тільки перевіряти (Вовк Андрій, 7-А)
* Треба пояснити учню, що ми навчаємось для того, щоб забезпечити собі гарне майбутнє. Нормальна дитина все зрозуміє за допомогою слів. Акщо ж не зрозуміє, її треба примушувати навчатись. Ми вчимось для себе, для свого майбутнього!» (Панченко Лола, 7-А)
* мотивацією учня для навчання має бути добре, благополучне життя в майбутньому. Без освіти ж не буде хорошої роботи! (Даніловський Юрій, 7-А)
* На мій погляд, щоб вмотивувати учня вчитись, треба його зацікавити чимось (Смольський Ростик, 7-А)
* За відмінне навчання треба давати вартісний приз (Ковалишин Артур, 7-А)
* Примусити учня вчитись треба батькам, сісти з ними і почати робити уроки (Кісь Наталя, 7-А)
* Для мене мотив для навчання – це відповідальність самого учня (Яремчук Адріана, 7-А)
* На мою думку, учня треба вмотивувати не силою, а комп’ютером, кишеньковими грошима. Дитину треба хвалити. (Кохайкевич Данік, 7-А)
* Щоб примусити вчитись, треба забрати у дитини телефон, комп’ютер, телевізор! (Цап Марта, 7-А)
* На мою думку, мотив для навчання має бути простим. Потрібно робити уроки більш цікавими. Давати більше цікавої інформації. Тоді діти будуть із задоволенням ходити на уроки (Станицька Анна, 7-А)

Як вмотивувати учня вчитись ?
Якщо не допомагають всі інші засоби для того, щоб примусити учня вчитися, потрібно маму хоча б на тиждень витягти з роботи, щоб вона подивилася, як навчається її дитина. Повірте, тоді точно будь-який учень почне вчитися. Не раз я бачила, як батьки взагалі не дивляться за своєю дитиною, вони не те що не знають, як їх дитина вчиться, а навіть не бачать, як вона одягається, йдучи до школи! Я вважаю, що це неправильно! Якщо батьки не дивляться за своєю дитиною,  тому вона й не вчиться.
Савечка Христина, 5-Б

В цілому ж опитані нами учні називали переважно 3 причини, які спонукають їх вчитись:
1 — нагорода (біля 20 % опитаних)
2 — покарання ( близько 30% опитаних, переважно учні 5-6 класів)
3 — усвідомлення того, що тобі навчання потрібне для успішного життя у майбутньому ( приблизно 35% учнів, переважно 7-10 класи)
Висновки очевидні!!!


Немає коментарів:

Дописати коментар