наша школа

наша школа

субота, 9 березня 2013 р.

Районний медіа-фест


21 лютого представники редакції нашої газети та газети «Сьогодення»  ходили в центр дитячої та юнацької творчості на районний конкурс шкільних газет.
Ми дізнались, що цей конкурс – ювілейний. 10 років тому було проведено перший такий конкурс. На ньому було представлено зовсім   небагато газет, адже шкільні газети на той час були ще рідкістю. Тоді на цьому конкурсі вперше представляла нашу школу редакція «Сьогодення». Потім, сім років тому,  цей конкурс прижився в районі  під назвою «Медіа-фест».
На початку медіа-фесту директор цього закладу Милославський Володимир Савелійович дуже цікаво нам  розповідав про  себе, згадуючи свою журналістську молодість. Як він вчився в Львівському університеті, працював в редакціях газет.  Для створення газети в 80-і роки треба було багато часу, це приносило багато  клопоту, але різні газети виходили кожного дня. Спочатку людина вдруковували на друкарській машинці букви, роблячи макет газети. Потім знову друкували, але не на папері, а таким чином, що вони випадали з набірних коробок. Свинцеві букви набірник складав в рядки. Все мало бути без помилок, бо якщо буде помилка, могли  й зразу звільнити з роботи. Для створення одного випуску газети десь на 8 сторінок працювали 100 – 200 людей. Майже цілу ніч, щоб на ранок люди могли взяти до рук сторінки, що приємно пахнуть фарбою та новинами. 
Далі ми показували презентацію про нашу газету, радіопередачу і ще фільм «Любов буває різна» 9це все ми подали на конкурс).  Фільми ще показувала редакція «Сьогодення». На жаль,  багато учасників не прийшло на цей конкурс, але вони будуть мати теж право здати матеріал, так що для тих, що не прийшли,  конкурс буде проходити заочно, а не так весело й святково, як для нас. Наприкінці ми всі разом сфотографувалися з директором цього закладу.
Приємно, що і «Хвилинка», і «Сьогодення» стали переможцями медіа-фесту!
Даніловський Юрій, 7-А


Немає коментарів:

Дописати коментар