наша школа

наша школа

неділя, 15 січня 2012 р.

Тварини навколо нас


Що таке піклування? Що таке ласка? Що таке любов? Усе це знайоме нашим домашнім улюбленцям, яким ми все це намагаємось дати. Наш собачка, котик  чи навіть хомячок відчувають, як ми їх любимо, як намагаємось віддати все тепло та ласку, бо ми відповідаємо за тих, кого приручили, та усіляко повинні піклуватись про них. Ми знаємо, що нашим домашнім тваринкам живеться добре. Та ми навіть не можемо уявити ,яке життя у безпритульних тварин без ласки, без любові, без тепла і навіть інколи без їжі. Кожна людина має свою думку щодо собак і котиків, що живуть просто на вулиці. Кожному з нас думка іншого може здатись дивакуватою або деколи навіть дикою. Так сталось і зі мною. На черговому засіданні парламенту ми підняли тему безпритульних тварин. Мене дуже вразила думка Рибак Мар'яни стосовно безпритульних собак та котів. Вона сказала, що їх треба позбутись, а саме просто вбити. Вбити живу істоту, яка теж має серце та почуття! Мар'яна запропонувала зібрати гроші, щоб придбати отруту, запросити спеціальних людей і позбавити життя братів наших менших. Вона сказала, що вони й так невдовзі помруть від холоду, та навіщо збирати гроші їм на їжу або на притулки для тварин. Але таким чином можна договоритись до того, що для чого лікувати хвору людину, витрачатись на ліки, адже вона й так рано чи пізно покине цей світ.
Я ж маю зовсім іншу думку. Людина, яка сьогодні здатна вбити тварину, завтра позбавить життя людину. Персони, які вважають, що можуть розпоряджатись життями інших, на мою думку, чудовиська. Я не розумію, як можна бути таким холоднокровним і, подивившись у щирі очі собачки чи котика, при здоровому глузді позбавити себе радості бачити їх ще будь-коли. Багато хто не розуміє, що, нагодувавши бездомну тварину, ми подаруємо їй життя.
Отже, я вважаю, що учні нашої школи повинні зібрати кошти на корм бездомних тварин і, по можливості, організувати їх вивіз до притулку у Брюховичах, де кваліфіковані спеціалісти подбають про них та подарують їм часточку своєї душі та дещицю любові.
Грицевич Катерина, 9-Б
Р.S. Шкільний парламент вирішив розпочати акцію, спрямовану на підтримку тварин, що живуть на вулиці (це не тільки безпритульні собаки та коти, але й птахи, що зимують в нашому регіоні), надання їм допомоги. Проект милосердя вирішили назвати “Тварини у великому місті”
5-А прикріплює годівничку для птахів
 Безпритульний песик, якого підгодовують Ганусик Настя та Станицька Аня, 6-А


Чому в Україні проблему бездомних собак вирішують шляхом жорстоких вбивств чотирилапих?
Ця тема стає актуальнішою рік у рік. Адже кількість бездомних тварин не зменшується.
З одного боку, бродячі чотирилапі друзі становлять реальну загрозу для людей. З початку року 396 львів’ян постраждали від укусів собак
Нинішні поширені методи розв'язання проблеми жахають. Замість будувати притулки, стерилізувати чи шукати тваринам нових господарів - їх по-звірячому знищують у всіх на очах.
Які ви люди жорстокі та бездушні. Невже не шкода Вам бідних тварин? А напевно ходите до церкви і називаєте себе християнами. Не можна так жорстоко поводитися з тваринами. Їх потрібно поміщати в притулки.
 «Скажи мені, хто твій друг, і я скажу тобі, хто ти». Справедливість цього виразу підтверджується життям. Точніше певними людськими стосунками. Дійсно, справжня дружба між людьми доволі рідкісне явище. Недарма відомий фінський письменник Марті Ларні колись висловився приблизно так: «Чим більше я пізнаю людей, тим більше я починаю любити собак». Якщо він зробив такий неочікуваний висновок на користь собак зі свого власного досвіду, то йому, мабуть, видніше. Може, справді, краще іноді мати справу з чотириногими друзями, ніж з деякими двоногими істотами, що називають себе людьми?
Що ж стосується дружби людини та собаки в історичному плані, то вона нараховує тисячоліття. Проте, як виникли ці дружні стосунки, можна тільки здогадуватися. Безперечно одне – з давніх-давен собака вірно служить людині. А якщо ці, в принципі, миролюбні тварини починають неадекватно поводитись, кидаючись на будь-кого, щоб вкусити, то винні в цьому самі люди, принаймні ті, хто їх до цього довів або так виховав.
Звісно, що собаки щирі та віддані. На відміну від деяких підступних людей, вони не вміють лицемірити і ніколи не зраджують. Вже тільки за це їх треба поважати. Між іншим, тим людям, які не люблять цих тварин, не завадило б дечому повчитися у них. Отже, собака – визнаний і надійний друг людини. Тому нічого дивного в тому немає, що він з часом стає домашнім улюбленцем. Навіть відчуває себе на правах члена сім’ї. Мабуть, заслужив
Дудчак Марта, 6-Б

Соціологічне опитування
Юні журналісти опитали учнів нашої школи стосовно того, як вони ставляться до проблеми безпритульних тварин на вулицях нашого міста.
Фалалєєва Таня, Деблюк Уляна. Ми вважаємо, що собаки та коти не повинні жити на вулиці. Їм потрібен притулок , де їх будуть годувати, купати та пестити.  Не можна усипляти безпритульних тварин, як це запропонувала Мар’яна Рибак з 10-А класу. Адже вони живі!!!
Збирко Маркіян. Не можна ображати собак, бездомних тварин. Не треба їх копати, дражнити.
Станицька Аня. Для безпритульних тварин треба побудувати притулок. А ще їх треба підгодовувати, особливо взимку. Адже зараз їм холодно й їсти хочеться.
Панченко Лола. Я вважаю, що бездомних собак треба приютити у себе в будинку, під’їзді

Жахливі події!!!
В нашому мікрорайоні почалось масове знищення безпритульних собак. Отруїли близько 14 собак, великих волохатих дворняжок. Їм в хліб, яким пригощали, заховали голки, й собаки померли. По навколишніх дворах  ми бачили: лежали мертві пси.  А довкола ходять діти, й вони починають думати, що так і слід ставитись до тварин. Це виховує жорстокість у дітей.
В нашому мікрорайоні останнім часом лишилось дуже мало бродячих собак….       (Коваль Юля, 9-Б)

Не бродяги
Мучить голод…
Мерзнуть лапки…
Страшний холод,
Вб’є до крапки…
Виживати вчаться змалку,
В снах – стаканчик молока,
В мріях – курячую лапку,
Корм доїсти аж до дна.
Зглянтесь, люди! Досить смерті!
Є в них право на життя…
На землі голодні, мертві…
Ні, не винні! Знаю я!...
Може, змученії душі,
Повні світла та тепла,
Нам простять поступки люті.
Не бродяги! Знаю я!...
Колесник Ірина, 9-Б кл




Немає коментарів:

Дописати коментар