наша школа

наша школа

неділя, 15 січня 2012 р.

Участь "ХВИЛИНКИ" в областному конкурсі друкованих видань "Гостре перо"


9 грудня редакція нашої «Хвилинки» брала участь в областному  конкурсі друкованих видань «Гостре перо», який проводиться в ЦТДЮГ. Конкурс проходив у кілька етапів: заочний (це вельми поважне журі у складів відомих львівських журналістів, членів Спілки журналістів України уважно розглядало подані роботи та прискіпливо оцінювало їх) та очного. На мою думку, на першому етапі очного  конкурсу ми достойно представили свою мультимедійну презентацію, яка в дуже поетичній формі креативно знайомила присутніх з тим, як ми працюємо над газетою,  і показали, на що ми здатні. На другому етапі потрібно було за одну годину написати статтю на тему: «Один день з мого життя». Ми вирішили написати  про день, коли ми зустріли Його. Мабуть тому,що у команді були самі дівчата (Вишневська Тетяна, Колесник Ірина (9-Б) та Шот Тетяна (9-В), а для нас найлегше написати про кохання. Статтю прикрасила Іра Колесник дуже гарним віршем.
Ще у нас брали інтерв’ю наші коллеги-журналісти з каналу Zік. Вони цікавились, як ми працюємо, що нас найбільше цікавить, якіх тем ми найчастіше торкаємось у газеті.
Ми дуже хвилювались, хоча були впевнені, що обов’язково будемо в числі переможців. Адже відчуття, що наша газета не те що не гірша, а, мабуть, де в чому краща за інші, не покидала нас.
Організатори конкурсу для учасників приготували гарний концерт. А члени журі знайшли дуже теплі слова підтримки для своїх, як вони сказали, майбутніх колег. Так Марія Людкевич, редактор газети «Галицьке юнацтво» закликала юних журналістів завжди намагатись бути самими собою, не повторювати чужі слова, а знаходити свої. А найголовніше – про все мати власну думку та вміти її відстоювати. Поетичними рядками звернувся до учасників конкурсу журналіст Володимир Кузик: «Гостріть перо, Вигострюйте думки! Вам у вільній Україні Вперед іти!..» Нам було дуже приємно, що вже відомі журналісти спілкуються з нами як з рівними.
Єдине, що мені не сподобалось, це сама організація конкурсу. Він тривав дуже довго ( з 11 до 18 год.), було холодно і  некомфортно.
Але найголовніше не це. Головне, що ми зайняли друге місце! Дуже приємно, що серед  тридцяти двох конкурсантів, тридцяти двох  газет зі Львова та області, вибрали саме нашу «Хвилинку» . Це надзвичайно хороший результат. Будемо працювати ділі!
Шот Тетяна, 9-В



Немає коментарів:

Дописати коментар