наша школа

наша школа

неділя, 23 жовтня 2011 р.

Військово-спортивна гра "ПАТРІОТ"


22 вересня 2011 року в нашій школі за ініціативи шкільного парламенту відбулась військово-спортивна гра для учнів 6-9 класів «ПАТРІОТ», присвячена Дню партизанської слави. Гра складалась з кількох етапів.
Першим було шикування у спортивному залі та представлення команд. Учні підготували емблеми, підібрали влучні, на патріотичну тематику, назви. Кращими визнано емблеми учнів 9-х класів. Крім того, команди виголошували девізи, мотивом яких мала бути любов до Батьківщини та готовність стояти за її волю. Найвдалішими виявились девізи 6-А та 8-Б класів.
Наступним був блок ««Сильні, сміливі, спритні». Він складався з таких завдань: віджимання, підтягування, ходіння на руках в парі («тачка»), човниковий біг, метання м’яча.
Не менш цікавим був блок «Захист Вітчизни – справа кожного» До нього увійшли одягання протигазу (на швидкість – хлопці), надання 1-ї медичної допомоги (дівчата), перенесення потерпілого з «поля бою», стрільба.
Всі команди були гідні перемоги: хтось був найкращим у метанні м’яча ( 7-А та 8-Б), інші дуже швидко бігали (7-Б, 9-Б), хтось відзначився у віджиманнях (7-А, 8-Б), комусь вдалось багато разів підтягнутись (7-Б, 8-Б, 9-А), деякі команди проявили себе як кращі знавці військової справи (6-А та 8-А) – і це дуже добре, адже кожен хлопець  в майбутньому – захисник Вітчизни.  
Четвертим став блок «Юні розвідники», який являв собою квест. Залежно від швидкості проходження завдання «смуга перешкод», команди отримували листи, в яких давались зашифровані підказки, де в шкільних приміщеннях їх чекає наступне завдання та підказка. А завдання були такі: скласти прислів’я про батьківщину, скласти пазл, присвячений Незалежній Україні, а також орієнтування по плану евакуації школи із завданням знайти прихований у тайниках предмет, необхідний партизанам (ліхтарик, протигаз, бинт, мазь від забоїв тощо). Всі команди вдало справились із завданнями. А першою до фінішу прибігла команда 8-Б класу. Нагороду найкращим розвідникам вручала наша директор Ольга Василівна. Це була книга про партизанський рух.
Куратором гри була Бойко Ірина Миколаївна. Вона продумала організацію дійства від найдрібнішого (таблички, бинти, нашатир) до найскладнішого (оформлення залу та площадки для військових нормативів). Варто висловити подяку учням, що взяли найактивнішу участь у проведенні гри. Це Кузьмінський Павло, Штаюра Юрій (11-Б), Саєнко Марян та Микола, Голуб Ярослав (9-В), Хохлова Анастасія, Грицевич Катерина (9-Б),  Мірошкіна Анна (8-Б), Шмагала Оксана, Цап Марта (6-А), Асавуляк Віка, Жеребецька Василина (5-Б). Також велику допомогу у проведенні гри парламенту надали вчителі фізкультури Ошуст Ігор Євгенович та Коромець Павло Олексійович, Жолдак Володимир Орестович та Гайдай Світлана Миколаївна.
Крім того, учасників та глядачів чекали два сюрпризи. Першим був показовий виступ керівника секції туризму з Будинку туризму, який продемонстрував учням альпіністські навички, піднявшись по линві на найвищий клен біля школи, та швидке розкладання та встановлювання туристичного намету.
А другим сюрпризом був партизанський (ми так думаємо)  куліш, яким частували всіх учасників та глядачів заходу.
А тепер про результати військово-спортивної гри «ПАТРІОТ».
Серед 6-7 класів
І місце посів 7-А кл.
ІІ місце – 7-Б кл.
ІІІ місце розділили 6-А та 6-Б кл.
Серед 8-х класів
І місце – 8-Б кл.
ІІ місце – 8-А кл.
Серед 9-х класів
І місце – 9-А кл.
ІІ місце – 9-Б кл.
ІІІ місце – 9-В кл.
Гра сподобалась всім: і учасникам, і глядачам, і адміністрації школи. Вона показала, що наші учні спритні, витривалі й готові захищати свою Батьківщину від будь-якого ворога!
Мірошкіна Анна, 8-Б кл.
Фото Фалалєєва Олександра, 9-А




Ірина Йосифівна та члени парламенту пригощають справжнім кулішем


Директор Ольга Василівна вручає нагороду команді 8-Б кл. - переможцям гри





Немає коментарів:

Дописати коментар