наша школа

наша школа

середа, 23 жовтня 2013 р.

Ми--патріоти!





20 вересня 2013 року в нашій школі відбулась військово-спортивна гра «Патріот». Цей захід є традиційним для учнівської громади. Присвячено його Дню партизанської слави, що припадає на 22 вересня. Також за традицією, в грі взяли участь команди учнів 5-7 класів.
Команди, що складались з 3 дівчат та 3 хлопців, мали підібрати назву, підготувати девіз та емблему.
Девізи точно відображували готовність учасників продемонструвати свої спритність, силу, витривалість та готовність при потребі захищати свою батьківщину. Це ж відбилось й у назвах та емблемах команд: команда 5-А класу  обрала назву «Мужні орли», 5-Б – «Соколи», 6-А – «Переможці», 6-Б – «Мужні левенята» (дуже гарно намальована власноруч емблема), 7-А – «Меч», 7-Б – «Львівські леви».
За традицією ж, розпочинається дійство виступами гостей свята. Цього року до учасників завітала
Тибінка Оксана Степанівна, керівник туристичного гуртка, який цього року розпочав роботу в нашій школі. Вона показала юним патріотам, як правильно робити різні вузли, що допоможуть туристам убезпечити себе від травм під час походів. Крім того, бажаючі мали змогу приміряти справжнє альпіністське спорядження. Це можна побачити на вміщених  в газеті фото.
Програма гри традиційно складається з трьох блоків: «Сильні, сміливі, спритні», «Захист Вітчизни – справа кожного», «Юні розвідники» (квест).
 Блок «Сильні, сміливі, спритні» включав у себе низку нормативів: віджимання (згинання-розгинання рук), підтягування (хлопці), ходіння на руках в парі («тачка»), човниковий біг, метання м’яча. Всі команди продемонстрували непогану фізичну підготовку. У віджиманні лідерами стали учні 5-А класу, у підтягуванні справжній клас показали хлопці 6-А класу, «тачка» найбільше вдалась учням 5-Б класу, у нормативі «човниковий біг» кращими була команда 6-Б класу, а у метанні м’яча – 7-Б клас.
Блок «Захист Вітчизни – справа кожного» складався з одягання протигаза (на швидкість – хлопці), надання 1-ї медичної допомоги (дівчата), перенесення потерпілого з «поля бою», «Тиру» (стрільба в дартс). Хлопці старанно одягали протигаз, намагаючись згадати ті правила, яких їх прагнули навчити на консультативному занятті Ковалишин Артур та Даніловський Юра, учні 8-А класу. Дівчата з усіх сил намагались врятувати «потерпілого», як їх вчили на занятті з медичної підготовки Фалалєєва Таня та Рогожнікова Катя, учениці 8-А класу. Дуже весело проходило транспортування потерпілого з «поля бою». «Потерпілі» дуже раділи, що їх рятують, заважаючи цим своїм «рятувальникам». Особливо оригінально підійшла до рятувальних робіт команда 5-Б класу (дивіться фото). Не піддавався юним воїнам дартс: результати стрільби у всіх команд були досить низькі.
Блок «Юні розвідники» -- це весела розвага квест. Учасники команд повинні були згадати прислів’я про дружбу, мужність, скласти пазл-картинку. Все це відбувалось у шкільній бібліотеці. Медпункт школи став штабом для виконання завдань, присвячених охороні здоров’я, першій допомозі. Учасники мали перенестись у партизанські ліси та з лікарських рослин, їм відомих, створити «ліки» для «поранених» товаришів. А керували «медсанчастиною» Станицька Аня та Шмагала Оксана (8-А).  Партизанська кухня – місце, де учасники квесту отримували завдання, які дали їм можливість зрозуміти, як харчувались партизани, які страви готували з простих продуктів, що їх їм вдавалось здобути: треба було із заплющеними очима здогадатись, що за крупи та інші продукти пропонують їм асистенти Фалалєєва Таня та Рогожнікова Катя.
Після кожного завдання юні партизани отримували не тільки нову підказку, а й фрагмент партизанської емблеми, яку й треба було якнайшвидше зібрати. Першими емблему склали та виграли квест учні 5-Б класу. Біля прапора нашої держави у вестибюлі школи  вони отримали нагороду.  До кінця квесту, на жаль, так і не дійшла команда 7-Б класу.
Гра закінчилась. Всі були задоволені. А результати гри такі:
І місце посіла команда 5-А класу
ІІ місце – 7-Б клас
ІІІ місце – 6-А клас
ІV місце – 6-Б клас
V місце розділили 5-Б та 7-А класи.
Окремо варто подякувати тим, хто брав участь в підготовці та проведенні гри «Патріот». Це учні 8-А класу Даніловський Юра, Ковалишин Артур, Фалалєєва Таня, Станицька Аня, Рогожнікова Катя, Шмагала Оксана, учні 11-х класів Лаврись Марія, Данилів Діана, Спрягайло Валерія, Колесник Ірина, Шутяк Юлія, Гуменчук Сергій, бібліотекар Молочій Ірина Вікторівна.









 

Немає коментарів:

Дописати коментар